fredag 19 februari 2010

BYGG ETT FLUGPLAN

Hakar på Nypans flughelg, detta är mitt projekt.
Använd ett rakblad för att försiktigt klyva en tändsticka på längden. Se till att lämna kvar lite svavel, det blir en snygg nos på ditt plan.
Bygg planet genom att limma samman träflisan med vingen-tvärsöver resten av tändstickan. Om du känner för det kan du använda lite överblivna bitar av tändstickan för att bygga ett stjärtparti. Eller bygg en stor vinge av lite balsaträ, på det sättet kan du få plats med ännu mer motorer. Tänk lite själv, du kan säkert komma på en hel del bra uppfinningar.

Fånga ett gäng flugor (detta är den svåra delen av planen) Stoppa dem i en glasburk. Lägg glasburken i frysen. På bara några sekunder kommer flugorna att vara helt nerkylda. Detta kallas crytecknik eller nåt sånt. Inte så viktigt. Det viktiga är att du inte kyler ner dina motorer för mycket, då detta kan döda dem. Ett bra sätt att gå runt detta problem är att lägga dom i kylen i stället. tar lite längre tid, men när du väl fångat tillräckligt med motorer kan ju vara bra att vara lite försiktig med dem


Medans du väntar på att dina motorer ska bli tillräckligt kylda o stela, droppa lite kontaktlim på de delar av vingen du vill placera dina motorer.Plocka ut dina flugor ur kylen/frysen. Placera dem i de förberedda limpölarna.
Andas varmt på flugorna. Nu händer miraklet! Dina flugor som alldeles nyss var som frusna, vaknar till liv igen!

Starta planet. Om du har gjort rätt ska det fungera fint och inte har du varit taskig mot flugorna heller, snarare hjälpt dem att lära sig sig den viktiga läxan att samarbete är den bästa vägen framåt! Luta dig bakåt och njut av att se hur de lyckliga flugorna leker med sitt lilla flugplan! För även om flugor ser likadanana ut, älskar samma skit, behöver lika många kontaktlinser och blir uppätna av samma sorts fåglar, så har de garanterat aldrig varit med om något som detta innan.

5 kommentarer:

 1. Oj. Ännu konstigare än Nypans...

  SvaraRadera
 2. Visste väl att flugorna hade någon funktion iaf.... :D

  SvaraRadera
 3. fy vad hemskt.. stackars flugor!

  SvaraRadera
 4. Hihihi....! Till sommaren kan vi göra flugplan :o)

  SvaraRadera