onsdag 7 april 2010

"18" nyanser av grått=uttråkad


Har hamnat i en "mitt-i-veckan-depp" tror det beror på den ständiga avsaknaden av sol.
Vi norrlänningar blir lite "gnällspikiga", när vädret hela tiden jobbar emot oss.
Tillvaron känns väldigt grå så här i mitten av april. Tycker mig vara omgärdad av en salig blandning av lera, sand och tät dimma, allt i olika nyanser av grått.
Det finns inte en strumpa eller smörpaket utan hund-hästhår i vår stuga. Om man blundar och går barfota på våra golv kan man med lite fantasi förflytta sig till vilken beach som helst. Från våra mattor skulle man snabbt kunna plocka ihop päls till ett nytt djur. Och klockan går så sakta på jobbet, men inte hemma där det skulle kännas bra om den lugnade ner sig lite. På radion pratar SMHI om fortsatt gråväder-Suck. Å inte minsta tussilago i sikte.

MEN så har jag ju min underbara Quartzo som varje dag skänker lite sol i sinnet.
I går fick han sin årliga vaccination. Så vi tog det lite lugnt, promenerade bort till våra nya träningsplan o "Parellade" lite. De sju lekarna vi nöter med, har gett oss väldigt mycket i vår relation. Nu har Q.s skeptisism och negativa förväntan flugit sin kos. Nu är han nyfiken och intresserad, och det är så roligt. För ett år sedan var han snudd på omöjlig att gå på promenad i grimma med, men nu skulle vi få en tia i linförighet :)

3 kommentarer:

 1. Underbart att höra, både för dig och Q :-P
  Då ses vi i "lekhagen" till sommaren då?

  Kramiz

  SvaraRadera
 2. Ha ha på pricken som hos oss då, med det grå och håriga :) Härligt att höra om Q!

  SvaraRadera
 3. Javisst är det grått nu... Men vi hoppas väl på ljuset!
  Min lilla dam gjorde mig SÅ förvånad häromdagen, då hon valde att istället för att hoppa på/förbi/tränga undan mig eller dyl, så bromsade hon upp och gick in bakom mig när den farliga vatten pölen kom!! Duktiga lilla pålla!! Ett litet ljus i det grå för mig..

  SvaraRadera